RETOURPORTAAL

RETOURNEREN

 LET OP! Sale artikelen kunnen niet geruild/ geretourneerd worden.

Makkelijk ruilen of retourneren binnen 30 dagen

Ruilen? Volg onderstaande stappen en geef aan in de opmerking voor welk artikel/maat jij wilt ruilen, stuur het pakket vervolgens naar ons retour. Tijdens onze retourverwerking kijken wij of het verzoek passend is in onze voorraad.

in 2 minuten geregeld!

Je retour dient eerst online aangemeld te worden. Begin met het invullen van je ordernummer en e-mail adres, kies de producten die je wilt retouren en het juiste verzendlabel bij jou pakket grote. Betaal en ontvang een verzendetiket per mail. Je kunt je ordernummer vinden in de bevestigingsmail die je direct na je bestelling van ons hebt ontvangen.

KLIK HIER OM HET RETOUR PROCES TE STARTEN

 

Retourkosten en Retourvoorwaarden


Retourkosten
1.1 Retourkosten: De retourkosten bedragen in Nederland €6,95 en zijn voor rekening van de klant.

Niet-retourneerbare artikelen
2.1 Hygiënische artikelen: In verband met hygiëne kunnen badkleding, hoofddeksels en sieraden niet worden geretourneerd.
2.2 Cadeaubonnen: Cadeaubonnen kunnen niet worden geretourneerd of geannuleerd.
2.3 Sale artikelen: Artikelen die zijn gekocht tijdens een Christmas sale, end-of-the-year sale, sample sale of andere uitverkoop kunnen niet worden geretourneerd. In geval van retournering zal er een shoptegoed worden verstrekt.

Terugbetalingsopties
3.1 Terugbetaling naar oorspronkelijke betaalmethode: Terugbetalingen worden binnen 14 werkdagen verwerkt en teruggestort naar de oorspronkelijke betaalmethode.
3.2 Terugbetaling naar shoptegoed: Indien van toepassing, kan er ook gekozen worden voor terugbetaling in de vorm van shoptegoed.
3.3 Ruilen: Klanten hebben de mogelijkheid om het artikel te ruilen voor een ander artikel. Mits het artikel voorradig is. Uitgesloten voor sale artikelen.

Algemene retourvoorwaarden
1.1 Ongedragen en originele staat: Alle producten dienen ongedragen en in hun originele staat te zijn om in aanmerking te komen voor retournering of ruiling.
1.2 Sale artikelen: Artikelen die zijn gekocht tijdens een sale kunnen niet worden geretourneerd of geruild.
1.3 Originele verpakking en labels: De retourzending dient te geschieden in de originele verpakking, inclusief alle toebehorende labels en kaartjes.

Schade aan product of verpakking
2.1 Waardevermindering bij beschadiging: Indien het product beschadigd is of de verpakking meer beschadigd is dan nodig is om het product te verkopen, behouden wij ons het recht voor om een waardevermindering van het product aan u door te berekenen, of om het product te weigeren en retour te sturen.
2.2 Zorgvuldige verpakking: Wij verzoeken u om het product tijdens het retourneren zorgvuldig te verpakken, zodat het goed beschermd is tijdens het transport.

Defecte, vieze of beschadigde producten
3.1 Waardevermindering bij defect, vies of beschadigd product: Indien een product bij ons aankomt in een vies, defect en/of beschadigde staat, behouden wij ons het recht voor om een waardevermindering van het product aan u door te berekenen, of om het product te weigeren en retour te sturen.
3.2 Melding binnen 7 dagen: Indien een product defect, vies en/of beschadigd is bij ontvangst, dient u binnen 7 dagen na de leveringsdatum contact met ons op te nemen om dit te melden. Zonder tijdige melding kunnen wij de oorzaak van het probleem niet vaststellen.

Verzendrisico en retourzending
4.1 Verzendrisico: Het verzendrisico ligt bij de koper.
4.2 Controle voor verzending: Alle artikelen worden door Francisbyfb gecontroleerd voordat ze worden verzonden.

Tegoedbon en retournering
5.1 Tegoedbon: Indien de oorspronkelijke betaling is gedaan met een tegoedbon en de bestelling wordt geretourneerd, zal het bedrag ook worden terugbetaald middels een tegoedbon.

Uitzondering op retournering
6.1 Uitverkoopartikelen: Artikelen die zijn gekocht tijdens een Christmas sale, end-of-the-year sale, sample sale of andere uitverkoop, kunnen niet worden geretourneerd of geruild. In geval van retournering zal er een shoptegoed worden verstrekt.

Deze retourvoorwaarden zijn opgesteld om een eerlijke en transparante retourprocedure te waarborgen. Het naleven van deze voorwaarden zorgt voor een soepele afhandeling van retouren en garandeert dat alle klanten gelijk worden behandeld.

 

  Voorwaarden voor Waardevermindering bij Defecte/Vieze/Gebruikte Retouren

  1. Algemeen
  Deze voorwaarden voor waardevermindering hebben betrekking op de situatie waarin artikelen defect, vies of gebruikt zijn en worden geretourneerd aan Francisbyfb. In overeenstemming met deze voorwaarden kan er een waardevermindering van €12,50 tot €17,50,- in rekening worden gebracht op dergelijke geretourneerde artikelen. Lees deze voorwaarden zorgvuldig door voordat je een aankoop doet, aangezien ze van invloed kunnen zijn op je retourbeleid.

  2. Definitie van Defect/Vies/Gebruikt
  2.1 Defect: Een artikel wordt als defect beschouwd wanneer het niet naar behoren functioneert of als er significante schade is die de bruikbaarheid of functionaliteit ervan aantast.
  2.2 Vies: Een artikel wordt als vies beschouwd wanneer het sporen van vuil, vlekken of andere onreinheden vertoont die niet kunnen worden verwijderd zonder schade aan het artikel.
  2.3 Gebruikt: Een artikel wordt als gebruikt beschouwd wanneer het aantoonbare tekenen van gebruik vertoont, zoals slijtage, krassen, ontbrekende onderdelen of andere wijzigingen die de oorspronkelijke staat van het artikel veranderen.

  3. Voorwaarden voor Waardevermindering
  3.1 Retourbeleid: Ons retourbeleid staat klanten toe om artikelen binnen 30 dagen na ontvangst te retourneren. Echter, als een artikel defect, vies of gebruikt is, behouden wij ons het recht voor om een waardevermindering van €12,50 tot €15,- in rekening te brengen.
  3.2 Inspectie: Bij ontvangst van een geretourneerd artikel dat als defect, vies of gebruikt wordt beschouwd, zullen wij het artikel grondig inspecteren om de staat en de mate van waardevermindering vast te stellen.
  3.3 Beoordeling: Onze beoordeling van de waardevermindering is gebaseerd op de aard van de defecten, vuilheid of gebruikssporen, evenals de geschatte kosten voor reparatie, reiniging of herstel van het artikel.
  3.4 Kosten: De waardevermindering zal variëren tussen €12,50 en €15,-, afhankelijk van de ernst van de schade, vlekken of gebruikssporen en het artikel.
  3.5 Terugbetaling: Als er een waardevermindering wordt toegepast op een geretourneerd artikel, wordt het resterende bedrag binnen 14 dagen terugbetaald via de oorspronkelijke betaalmethode. (Dit geldt niet voor sale artikelen.)

  4. Communicatie
  4.1 Mededeling: In het geval van een waardevermindering zullen wij contact met de consument opnemen om de reden en de toepassing van de waardevermindering toe te lichten.

   

  Mijn vraag is niet beantwoord...

  Vragen? neem contact met ons op als je vragen hebt over retournering of terugbetaling Klantenservice@francisbyfb.com

    

   veelgestelde vragen

   Wij hanteren een verwerkingstijd van 14 werkdagen na ontvangst. 

   Zodra uw geretourneerde artikel is ontvangen en geïnspecteerd, wordt u hiervan op de hoogte gesteld via een e-mail. U wordt ook geïnformeerd over de goedkeuring of afwijzing van uw restitutieverzoek. Wij verzoeken daarom om niet eerder te mailen dan de verwerkingstijd.

   Voor vragen betreft uw bestelling kunt u terrecht bij onze klantenservice:

   Klantenservice@francisbyfb.com

   Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk te kunnen helpen.

   Maandag t/m vrijdag voor 23:00 uur besteld = dezelde dag verzonden!

   Bestel je op een zaterdag of zondag, dan zal de bestelling naar onze verwachtingen op dinsdag worden bezorgt.

   Soms komt onze mail terecht in de spam box. Check deze dus eerst. Heb je de mail hier ook niet staan? Dan is er bij ons wellicht een verkeerd mail adres van jou bekend. Mail onze klantenservice zodat wij je verder kunnen helpen. 

   Let op: Vermeld in de mail de volledige naam waarop is besteld, zo kunnen wij je zo snel mogelijk verder helpen.

   Meerdere pakketten als 1 retourneren is mogelijk. Volg hiervoor onderstaande stappen:

   1. Houd de orders van elkaar gescheiden door ze in de originele verzendzak te doen.

   2.Doe vervolgens 1 verzendzak dicht.

   3.Doe de dichte verzendzak bij de nog open verzendzak in.

   4.Doe ook die verzendzak dicht en meldt dit pakket aan als retour via ons retourportaal.

   5.Zo heb je uiteindelijk 1 zak over met daarin de artikelen en de andere order.

   Let op: Het is cruciaal om de orders in de originele verzendzakken gescheiden te houden, dit omdat er op de verzendzakken labels zitten die barcodes bevatten. Zo kan ons team de retourpakketten identificeren.

   Retourneren via deze manier is geheel op eigen risico van de klant.

   Retouren worden binnen 14 werkdagen na ontvangst verwerkt.

   Zodra het pakket is verwerkt ontvangt de klant hierover een update.

   De verantwoordelijkheid voor het invullen van de correcte adres gegevens ligt bij de klant. Dat neemt niet weg dat wij het een vervelende situatie vinden en er alles aan zullen doen zodat het pakket alsnog terecht komt.Stuur in dit geval een e-mailnaar ons toe, zodat wij een onderzoek voor je kunnen starten bij PostNL/Dhl.

   Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail wanneer wij je bestelling hebben verzonden. In deze bevestiging vind je ook het track & trace nummer. 

   Stuur ons dan een mailtje met jouw bestelnummer en de reden. Zodra het nog niet verzonden/verwerkt is kunnen wij de order wijzigen/annuleren.

   Stuur ons direct na ontvangst een duidelijke foto via de mail van het defecte item, vermeld hierbij ook het ordernummer.

   Wij zullen meekijken naar een passende oplossing!

   Nee, dit is helaas niet mogelijk.

   Omdat wij werken volgens een distributiecentrum is het cruciaal om een label aan te schaffen via ons retourportaal. Zo kan ons team het retourpakket identificeren via het geautomatiseerde systeem.

   Wordt dit wel gedaan en kan de retour niet worden geidentificeerd/ verwerkt worden, dan is de klant hier verantwoordelijk voor.